Var kan man egentligen hitta en serveringsvagn att köpa i Sverige?

Serveringsvagnar har traditionellt varit mer populära i en del andra länder än i Sverige. Exempelvis i USA och England har serveringsvagnar använts redan länge, till massvis av olika ändamål, men i Sverige har serveringsvagnarna inte slagt igenom på allvar förrän nu, när allt fler börjar få upp ögonen för denna mångsidiga och charmiga möbel.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av serveringsvagnar

Detta gör dock att många inte alls vet vart de bör vända sig när de vill köpa en serveringsvagn. För dessa finns ju inte alltid att få tag på i de vanliga möbelbutikerna man kanske besöker. Därför kommer här några förslag på var du egentligen kan hitta en passande serveringsvagn att köpa:

Mer välsorterade och nischade möbelbutiker

Att man hittar serveringsvagnar i dessa butiker är nämligen mer sannolikt än att man hittar detta i mer ”vanliga” möbelbutiker. Dock finns denna typ av mer annorlunda möbelbutiker främst i olika storstäder, så detta är inte ett alternativ som passar alla, dessvärre, utan främst boende i storstadsregionerna i Sverige.

Vissa större möbelvaruhus

Detta är lite av en chansning, eftersom de flesta av möbelvaruhusen inte har så många olika serveringsvagnar att välja mellan, men t.ex. IKEA brukar ha en eller två serveringsvagnar varje säsong som man kan välja mellan. Har man en ganska ”vanlig” smak, och inte har några specialbehov och liknande, kan det därför gå att hitta en passande serveringsvagn i dessa varuhus om man har tur.

Nätbutiker som säljer möbler

Dessa är att föredra över de två förstnämnda alternativen, dvs. fysiska möbelbutiker eller varuhus, eftersom alla kan handla i dessa butiker, oavsett var man bor. Nätbutikerna kan nämligen skicka serveringsvagnar, och andra möbler, till olika delar av landet, till väldigt bra priser. Dessutom är nätbutikerna förvånansvärt lätta att hitta, med hjälp av sökmotorer, så varför inte göra ett försök att hitta den serveringsvagn som passar dig via nätet åtminstone?

Second hand butiker, loppisar och liknande

Detta är det bästa sättet att hitta bra och snygga serveringsvagnar på, om man kan tänka sig en begagnad variant. Och detta är faktiskt ett riktigt populärt alternativ, eftersom allt fler vill ha en äkta, gammal serveringsvagn från t.ex. 1950- eller 1960-talet numera. Dock är begagnade serveringsvagnar väldigt eftertraktade idag, så de är inte alltid så lätta att hitta på välbesökta loppisar och second hand butiker. Det kan istället krävas en hel del jobb för att hitta den rätta serveringsvagnen på detta vis, men när man väl gör det, brukar det vara värt mödan!

Tänk även på att du kan leta efter begagnade serveringsvagnar via annonsmarknader och liknande också, eftersom det ibland händer att privatpersoner som äger en serveringsvagn säljer denna direkt till andra privatpersoner. På detta vis kan man också göra riktiga kap, om man har turen med sig.