Tänk på detta om du ska köpa en serveringsvagn

En snygg serveringsvagn gör mycket för helhetsintrycket av det rum där den ställs. Men hur gör man egentligen för att välja den allra bästa serveringsvagnen? Här kommer några tips:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av serveringsvagnar

Tänk igenom hur du kommer att använda serveringsvagnen
Om du t.ex. mest vill skapa en lyxig hörna där du serverar martinis, är en annan serveringsvagn mest lämplig än om du vill ha en plats i köket där du lägger upp godsaker, och så vidare. Ju tydligare du har klart för dig hur du kommer att använda serveringsvagnen, desto bättre med andra ord!

Välj ut platsen där serveringsvagnen kommer att stå, om möjligt

Detta gör det nämligen lättare att välja en serveringsvagn i rätt storlek, dvs. vare sig en för stor serveringsvagn eller en för liten sådan. I vissa fall kan det även vara nödvändigt att mäta platsen där serveringsvagnen ställs i förväg, men inte alltid. Detta beror på hur mycket plats man här över på den tilltänkta platsen, och vilka begränsningar, t.ex. i form av hörn, väggar och liknande, som finns där.

Se till så att serveringsvagnen ifråga är stabil

Detta är viktigt för alla serveringsvagnar, men framför allt är det viktigt om man tänkt flytta på serveringsvagnen med jämna mellanrum, då krävs det dessutom att vagnen har starka och stadiga hjul, för att den ska kunna förflyttas på ett smidigt och enkelt sätt.

Se efter hur mycket förvaringsutrymme serveringsvagnen ifråga har

När det gäller detta, förekommer det nämligen ganska stora variationer olika serveringsvagnar emellan. Framför allt den som tänkt förvara mycket saker i serveringsvagnen bör därför se efter hur mycket förvaringsutrymme som egentligen finns, för att man inte ska tycka att serveringsvagnen är mindre användbar än vad man från början trodde i efterhand.

Se till så att serveringsvagnen ifråga passar in med den övriga inredningen

Detta gör nämligen att vagnen kompletterar inredningen och inte sticker ut allt för mycket, vilket brukar skapa ett mer harmoniskt och fint intryck. Detta är därför att föredra över serveringsvagnar i en väldigt avvikande stil.

Försök med andra ord att välja antingen en färg, ett material, en form eller något annat på serveringsvagnen som passar ihop med den inredning som finns i rummet där serveringsvagnen är tänkt att ställas, för bästa möjliga resultat.